Zašto je dobro učenje novog jezika i kako će Vam pomoći na Vašim putovanjima

Jeste li ikada bili u stranoj zemlji? Pod ‘vrlo stranim’ mislim, mjesto na kojem engleski nije široko rasprostranjen i zato ste morali stvarno misliti na svojim nogama i završiti s tim da ste samo mahali vašim rukama beskorisnim znakom da biste pokušali komunicirati. Frustrirajuće? Da!

Iako se to možda ne čini kao jednostavna ideja, kladim se da ste tada mislili: “Volio bih da znam jezik.”

Učinite to! Nedostatak vremena u danu je loš izgovor.

Prva stvar koju morate zapamtiti prije nego što razmislite o rješavanju novog jezika je da je ne tretirate kao akademski dio posla.

To bi trebala biti nešto što ćete vidjeti kao zabavu i zanimljivu zabavu, kao i fantastičan doživljaj vašeg životopisa i osobnosti. U osnovi, ne želite se bojati pomisli da sjedite i slušate ili čitate nove fraze i bitne riječi.

Evo nekoliko razloga zašto učenje novog jezika neće samo pružiti više uzbuđenja vašem odmoru, nego će vam uštedjeti neugodnost pokušaja da iznesete ono što pokušavate reći.

Uživanje

Kao što sam već spomenuo, odmor ćete zasigurno uživati ​​puno više ako naučite jezik. Recite, ako ste putovali u naciju na njemačkom govornom području, a veliki gradovi nisu vaša stvar i vi se odlučite za čudan gradić – šanse za pronalaženje tečnog engleskog su male. Dakle, učenje njemačkog ne samo da će vam pomoći da zaobiđete, to će uštedjeti toliko gnjavaže i mještani će vam se zagrijati kad vas vide kako pokušavate.

Uvažavanje kulture

Dani sjedenja i šaputanja za vašim partnerom na engleskom jeziku dok mještani viču i druže se na njihovom jeziku su dobro i istinski gotovi. Ako znate o čemu ljudi pričaju, dobivate bolju atmosferu. Još bolje, kada naručujete hranu i piće, možete pitati konobare za više informacija o jelovniku izbjegavajući užas poravnanja za neobičnim lokalnim obrokom..

U kulturnom smislu učenje jezika pomoći će vašim interesima u zabavnoj sceni. To će dati bolji uvid u rad poznatih pjevača i glazbenika, nudeći više stvari za vaš odmor.

Poslovanje u inozemstvu

Zamislite ovo: Započeli ste novi posao i uočili neiskorišteno tržište u južnoj Španjolskoj. Oh, da ste samo znali španjolski – mogli biste stvarno komunicirati i proširiti svoje poslovanje na sunčane ulice Costa Del Sola.

Učinite to! Tko te zaustavlja? Ovdje postoji potencijal da se vaša godišnja polovica života u sjevernoj Engleskoj i pola života u snu u Marbella ostvare!

Jedan, spreman za druženje

Koliko god mrzim tu izreku, poznavanje jezika u stranoj zemlji očito povećava šanse za druženje. Nema sumnje da je imati neki drugi jezik u vama seksipilniji od običnog starog engleskog. A ako si još uvijek samac, onda je svijet tvoja kamenica.

Poboljšajte svoje izglede za posao

Iako vam možda treba neko slobodno vrijeme i opuštanje u drugoj zemlji, trebali biste paziti na potencijalne poslove, osobito ako znate jezik.

Rad u inozemstvu je vjerojatno jedna od najzahtjevnijih, ali uzbudljivih stvari koje možete zamisliti, pa dok ste još uvijek u dobrom zdravlju – učinite to. I ne samo to, ali dodaje još jedan niz vašoj pramcu, dajući vam prednost nad konkurencijom kada idete na razgovor!

Učenje novog jezika ne samo da povećava uživanje u vašem putovanju, već djeluje kao ključ za otključavanje toliko različitih vrata koja potencijalno mogu dovesti do novih i uzbudljivih mjesta i iskustava..

Pa što čekaš? Udari knjige!

Možda će Vas zanimati