Savjeti kako uživati na porodičnom odmoru

group of people sirring under sunset

Kada planiramo obiteljski odmor, često nastojimo razmišljati o turističkim destinacijama koje nude najveću vrijednost za novac koji trošimo; i, na temelju brošura ili web-lokacija koje željno pregledavamo, očekujemo sve bez duge i jednoroga.

Iako, naravno, nema ničeg lošeg u ovom logističkom pristupu planiranju odmora, on ima jedan ozbiljan nedostatak: on je nepotpun. Zaokupljeni detaljima o putovanjima, troškovima i dostupnim sadržajima, mogućnostima za rekreaciju i mogućnostima razgledavanja, svi smo skloni zaključiti da će odmor postići svoj veliki cilj da nas odmah usreći. Osim što se pojavljujemo, očekujemo da ćemo imati vremena naših života bez mnogo napora s naše strane.

Evo stvar: visoka očekivanja često rezultiraju oštrim razočarenjem. Nijedan odmor nije savršen, i iako bi to moglo zvučati svetogrđe, reći će: stvari mogu poći po zlu.

S obzirom na mogućnost da su nezgode, kašnjenja i frustracije, zajedno s lošim vremenom, hranom i raspoloženjem, u potpunosti mogući, postoji šest načina za eksponencijalno poboljšanje vjerojatnosti da još uvijek imate fantastičan odmor:

1. Uspostavite udoban “bazni logor”.

Gdje ćete ostati imat ćete ogroman utjecaj na raspoloženje vaše obitelji. Kada razmatrate luksuzni smještaj, hoteli nisu jedina opcija. Welk Timeshare nudi vam luksuzni smještaj s kuhinjama, dnevnim sobama i terasama, kao i rekreativne sportske mogućnosti kao što su golf, tenis i plivanje..

Boravak u timeshareu daje vam slobodu da radite stvari na svoj način, kao što je pojačavanje glazbe, fleksibilnost pripreme vlastitih obroka, što bi moglo biti važno ako bilo koji član obitelji ima bilo koju vrstu ograničene prehrane iz zdravstvenih razloga.

2. Carpe diem: “Iskoristi dan”

Dok radite stvari na umjeren, uravnotežen i razuman način, vjerojatno je dobra ideja kada je riječ o upravljanju vašim svakodnevnim poslovima, odmori su sjajno vrijeme za probijanje iz vaše zone udobnosti. Na primjer, ako ste oduvijek željeli ići jahanjem po strmoj planinskoj stazi ili se probijati kroz zatvoreni vjetar-tunel za skakanje s padobranom, možda postoje mogućnosti na vašem putnom odredištu.

3. Priprema vlastitih obroka.

Dok restorani mogu biti zabavni ako je odmor od uobičajene dnevne rutine, jelo za sve vaše obroke na odmoru može brzo zastarjeti. Morate ublažiti obiteljske argumente o tome kamo ići, shvatiti kako doći tamo, napraviti rezervaciju ili čekati stol, a onda, nakon što ste napokon sjedili, nadamo se da je obrok vrijedan visoke cijene. plaćate ga.

Ironično, kada ste na odmoru, kuhanje u vlastitom unajmljenom mjestu postaje nevjerojatno privlačno. Možete kuhati ono što vam se sviđa, prilagoditi se željama vaših izbirljivih dječaka i uštedjeti novac… koji sada možete potrošiti na posjet muzejima ili odlazak na lokalnu grupnu turu kroz povijesnu lokaciju..

4. Potražite sigurnost u brojevima

Većina ljudi s kojima se susrećete na vašim putovanjima ne namjerava vam nauditi. Nažalost, uvijek postoje neke loše jabuke. Želite ostati sigurni držeći se blizu drugih ljudi. Jedna od najboljih opcija je boravak u hotelu u gusto naseljenom dijelu grada. Također možete potražiti park na kamperima ako putujete RV-om. Iznajmljivanje kampera kod mene možete pronaći ako planirate ići ovom rutom.

5. Dodajte nekoliko raskoši.

Iako ste možda skloni biti skromni kako biste bili sigurni da imate dovoljno novca da pokrijete sve troškove za nepredviđene praznike, moguće je pretjerati, uskraćujući sebi zadovoljstvo nekoliko luksuznih stvari. Na primjer, ako putujete pola svijeta, ne morate uvijek rezervirati ekonomsku klasu. Ako putujete u prvom razredu, imat ćete puno ljepše putovanje, uživati ​​u finoj hrani i pićima i uživati ​​u dobrom noćnom odmoru na naslonjaču.

6. Ne prelazite raspored.

Budući da ćete samo provoditi kratko vrijeme na različitim destinacijama, možda ste sami postavili užurbani raspored razgledavanja. Ako imate energije, to je u redu, ali ako vaša obitelj uključuje dijete ili baka ili djed, možda završite iscrpljujuće i razdražujuće. Dakle, postavite tempo koji radi za svakoga, uključujući raspoređivanje nekih zastoja.

7. Pripremite svoj um.

Ako putujete u kulturno bogato mjesto poput Firence u Toskani, u Italiji, gdje možete vidjeti neka od najboljih remek-djela renesansne arhitekture i umjetnosti, još ćete je više cijeniti iskorištavanjem neke povijesti umjetnosti. Kada, primjerice, shvaćate pozadinu iza Michelangelove skulpture Davida, dok gledate u nju u Galleria dell’Accademia, doživjet ćete dublji osjećaj strahopoštovanja i čuđenja..

U zaključku, primjenom jednog ili više ovih prijedloga moći ćete dobar odmor pretvoriti u fantastično iskustvo.

Možda će Vas zanimati