International Travel – Savjeti za maksimiziranje prtljage Prilikom letenja

silhouette of man holding luggage inside airport

Svatko tko sebe smatra iskusnim međunarodnim putnikom ili istraživačem u postavljanju zrakoplova već bi trebao biti upoznat s mnogim smjernicama za prtljagu koje su provedene tijekom posljednjih nekoliko godina. Ne postoji ništa gore od toga da se riješite nečega što ste ponijeli ili platite dodatnu naknadu; dobro, osim što sletite na svoje odredište, stižete u hotel i shvatite da ste kod kuće ostavili nešto stvarno važno. Osim što vam treba vremena za pakiranje i pažljivo razmišljanje o tome što će vam zaista trebati na vašem izletu, uvijek biste trebali početi tako što ćete odrediti granice vaše prtljage, koje se nazivaju i naknade.

Prije svega, trebate znati da postoje ograničenja za težinu i veličinu za standardnu ​​prtljagu kao i za nošenje prtljage. Što se tiče nošenja prtljage, većina vas već zna rutinu; vrećice male do srednje veličine koje se lako mogu smjestiti u odjeljak iznad glave i težiti samo nekoliko kilograma. Stvar je u tome da vaša torba za nošenje zapravo nije namijenjena prenošenju bilo čega osim apsolutnih osnova; drugim riječima, stvari koje morate imati, kao što su lijekovi, naočale, identifikacija, putovnica, novac, osobna zabava, mali elektronički uređaji, itd. moguće u slučaju da neka zrakoplovna tvrtka provodi različite, strože propise. Inače, možda ćete morati predati svoju pažljivo zapakiranu vreću u žurbi. Relativne dimenzije za najčešće prihvaćenu prtljagu su 11x14x26.

Isto tako, sve ostalo treba putovati sa standardnom prtljagom. Ograničenja težine i veličine za standardnu ​​prtljagu variraju od zrakoplovne tvrtke do zrakoplovne tvrtke, ali općenito, svaka vreća ne smije težiti više od 50 funti. U stvari, ako donesete vreću koja teži čak i više od 60-65 funti, možda je nećete moći provjeriti bez posvjetljivanja tereta ili plaćanja dodatne naknade. U pogledu veličine, standardne dimenzije prtljage trebale bi pasti između 55x40x23cm i 61x43x25cm.

Zatim, napravite neka istraživanja i saznajte koliko će koštati provjeriti vrećicu (pod pretpostavkom da niste platili unaprijed). Općenito, većina zrakoplovnih prijevoznika dopustit će vam da provjerite prvi komad prtljage besplatno (ako se to naravno odnosi na smjernice za težinu i veličinu), ali često naplaćuju naknadu za dodatne vreće, što je obično negdje u rasponu od $ 10 – 25 USD. Štoviše, ako ne možete izbjeći ponijeti vrećicu s prekomjernom težinom, saznajte koliko će vas višak kilograma koštati ispred vremena, ako je moguće.
Ako doista želite putovati “teškom” ili s puno prtljage, razmislite o slanju vrećica prije vašeg posjeta putem međunarodne dostavne službe kao što su DHL, FedEx ili čak prtljaga naprijed. Naravno, ova opcija može biti nešto skuplja od onoga što je većina ljudi spremna potrošiti, međutim, ako uspijete isporučiti i pokupiti svoju prtljagu u vašem hotelu, na primjer, stići ćete u svoju sobu i pronaći unutarnje torbe (lijep dodir).

Možda će Vas zanimati