PRAG 07.09.2023., 21.09., 28.09., 05.10., 12.10., 19.10., 26.10.2023.

PRAG

07.09.2023., 21.09., 28.09., 05.10., 12.10., 19.10., 26.10.2023.

 

Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stjecišta kulturne elite.U njemu su živjeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo.

 

PROGRAM PUTOVANjA:

1. DAN LUKAVAC-  TUZLA – SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – PRAG
Polazak grupe iz Lukavca (Teniski centar) u 15.30H, iz Tuzle  (Hotel Tuzla)  u 16:00H. Sarajevo ispred Zemaljskog muzeja; polazak iz Zenice ispred hotela International; polazak iz Doboja sa BP Petrić; polazak iz Banja Luke sa stare autobuske stanice.
 Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

 

2. DAN PRAG
Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. vijeka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.   Noćenje.

 

 

3. DAN PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

 

 

 4. DAN PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora,… U poslijepodnevnim satima povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativno vožnja brodom po Vltavi gdje ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. Noćenje.

 

5. DAN PRAG – BEČ – ZAGREB
Doručak.Napuštanje hotela i polazak za Beč. Po dolasku u Beč panoramsko razgledanje grada: Hofburg, Parlament, Gradska kuca, Opera, Kertner strasse, Marijahilfe strasse (šoping ulica)… Slobodno vrijeme za šoping i šetnju gradom. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH uz usputne pauze prema potrebi grupe.

 

6. DAN BANJA LUKA – SARAJEVO – TUZLA – LUKAVAC
Dolazak u Bosnu i Hercegovinu predviđen na u jutarnjima satima.

 

Cijena aranžmana: 350KM/osobi


Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!
Posebni popusti za grupe putnika!

 

Cijena uključuje:
– Prevoz modernim turstičkim autobusom
– Smještaj u hotelu (van centra) sa 3* u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom
– Obilasci po programu putovanja
– Kompletna organizacija putovanja

 

 Cijena ne uključuje:
– Fakultativne izlete
– Putno zdravstveno osiguranje
– Boravišna taksa po osobi i noćenju (plaća se na recepciji hotela)
– Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

 

 

 

 

 

Fakultativni izleti
– Vožnja brodom Vltavom – 20 €;
– Karlove Vari – 30 €;
– Drezden  – 35 €.
Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cijena fakultative podložna je promjeni, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

 

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika.
Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

 

Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

 

Galerija

Pogledajte fotografije

Detaljno o ponudi