PARIZ

PARIZ
 Sa posjetom Minhenu i Salzburgu
 14.04.2024.;  27.04.2024.

 

PROGRAM  PUTOVANjA:

 1. DAN SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA
  Polazak grupe u 15:00H iz Sarajeva (Zemaljski muzej), u 16:15H iz Zenice (Hotel International), u 17:45H iz Doboja (BP Gazprom), u 20:00H iz Banja Luke. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.
 2. DAN MINHEN
  Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Obilazak grada: Karlsplac, Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova vijećnica, Hitlerova pivnica Hofbrojhaus, Rezidencija bavarskih kraljeva, Hofgarten, Engleska bašta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
 3. DAN PARIZ
  Po dolasku u Pariz (prijepodnevni sati), obilazak grada: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima fakultativni odlazak u boemsku četvrt Montmartre i posjeta famoznoj crkvi Sacre Coeur. U neposrednoj blizini je i Pigalle, mjesto koje najviše obilježavaju brojni cabareti, kao što je Moulin Rouge i njegove Can-Can plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. DAN PARIZ – LUVR – AJFELOVA KULA
  Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping i fakultativna posjeta muzeju Luvr sa svojim neprocjenjivim zbirkama umjetničkih djela zbog kojih se svrstava u red najbogatijih na svijetu. U poslijepodnevnim satima fakultativna posjeta Ajfelovom tornju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Slobodno vrijeme. Noćenje.
 5. DAN PARIZ – VERSAJ – PARIZ
  Doručak.
  Preporučujemo prijepodnevni posjet dvorcu Versailles (izlet uz doplatu za minimum 15 prijavljenih putnika). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palace. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 6. DAN PARIZ – DIZNILEND – MINHEN
  Doručak.
  Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja do večernjih sati kada je predviđen polazak za BiH a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Diznilendu – najpoznatijem zabavnom parku u Evropi! Noćna vožnja prema Salzburgu.
 7. DAN SALZBURG – BIH
  Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Obilazak Mocartovog grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Hotel Zaher, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg sa najljepšim pogledom na grad i rijeku Salcah. Šoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja do BiH preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
 8. DAN BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
  Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana: 525,00KM/osobi

Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!

 

Cijena uključuje:
– Prevoz modernim turističkim autobusom
– Smještaj u hotelu sa 2/3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Parizu
– Obilazak Minhena i Salzburga u pratnji stručnog turističkog vodiča
– Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
– Transfer iz Tuzle i Lukavca 30KM po osobi
– Fakultativni izleti
– Putno zdravstveno osiguranje

Fakultativni izleti:
– Versaj 55€
– Krstarenje Senom 25€
–  Diznilend 145€
– Ajfelov toranj 30€
– Muzej Luvr 55€
– Montmartre 20€

Prijave i uplate za fakultativne izlete Versaj, Diznilend, Luvr i Ajfel su obavezne prilikom rezervacije aranžmana, zbog ograničenog broja mjesta.

 

Galerija

Pogledajte fotografije

Detaljno o ponudi