GRAC – ZIMSKA BAJKA 17.11.2023. ; 24.11.2023. ; 08.12.2023. ; 15.12.2023. i 05.01.2024.

GRAC – ZIMSKA BAJKA

ZIMSKA BAJKA U GRACU I POSJETA ČUVENOJ TVORNICI ČOKOLADE ZOTTER

17.11.2023. ; 24.11.2023. ; 08.12.2023. ; 15.12.2023. i 05.01.2024.

Period od sredine novembra do 24.decembra je veoma poseban u Austriji. Svečano ukrašeni gradovi, raskošno okićene jelke, ulice preplavljene drvenim kućicama gdje se nudi obilje slatkiša, suvenira i najrazličitijih proizvoda jesu samo dio prazničnog raspoloženja u susret radosnim novogodišnjim praznicima. Christkindlmarkti su tradicija stara preko četiri vijeka i zapravo su veliki, šareni vašari gdje se uz romantičnu svjetlost svijeća, veselu igru pahulja, miris pečenog kestenja i kuhano vino “glühwein” odvija prava zimska bajka…

 

PROGRAM PUTOVANjA:

 

  1. DAN SARAJEVO – ZAGREB – GRAC
    Sastanak putnika u Sarajevu na parkingu ispred Zemaljskog muzeja u 20.45 sati. Polazak autobusa u 21.00 sati. Polazak iz Zenice u 22.15 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 23.45 sati sa Gazprom pumpe; polazak iz Banja Luke u 01.45 sati sa stare autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz pauze prema potrebi grupe.
  2. DAN GRAC
    Dolazak u Grac u jutarnjim satima i posjeta tržnom centru Seiersberg sa svojom ponudom od 200 radnji brendiranih proizvoda, outleta, prehrambene robe, kozmetike, tehničke robe, restorana…(savjetujemo da zbog lakšeg snalaženja i boljeg planiranja vremena posjetite www.shoppingcityseiersberg.at). Slobodno vrijeme za šoping i u nastavku programa vožnja ka hotelu te smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni izlet: Zotterov čokoladni svijet – odlazimo u Riegersburg oko 14:30h. Planirani dolazak u tvornicu čokolade oko 16:15h. Posjet TVORNICI ČOKOLADE “ZOTTER” započinje kratkim filmom nakon kojeg uživamo u više od 100 vrsta čokolade – TAMNA, BIJELA; OD 30 DO 100% KAKAOVCA; S MA(S)LINAMA, ŠAMPANJCEM, ČILIJEM, MENTOM… Probajte čokoladu iz Perua ili Bolivije, pomirišite egzotične začine koji pospješuju okus čokolade poput zvjezdastog anisa, kurkume, kumina ili đumbira, napravite svoju vruću čokoladu od Vama omiljenih okusa i još štošta drugo. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  3. DAN GRAC – BIH
    Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i fakultativno obilazak Graza u pratnji stručnog turističkog vodiča: Glavni Trg, Gradska skupština, Opera, Glokenšpil zvono, Kaštel, Katedrala, posjeta božićnom vašaru (Christkindlmarkt), šoping, a preporučujemo i posjetu ostrvu – mostu na rijeci Muri (Murinsel) sa amfiteatrom, igralištem i kafeterijom, gdje uz kafu i kolače možete uživati u ovom futurističkom čudu Graca 21. vijeka. U poslijepodnevnim satima (oko 14 sati) polazak prema BiH. U dogovoru sa grupom mogućnost svraćanja u West Gate shopping centar u blizini Zagreba. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

Cijena Aranžmana: 320KM/osobi


Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!

Posebni popusti za grupe putnika!

 

 

Cijena uključuje:
– Prevoz modernim turstičkim autobusom
– Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom
– Posjeta shopping centru i outletu Seiersberg
– Usluge pratioca grupe
– Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:
– Transfer putnik iz Lukavca, Tuzle i Živinica 30KM po osobi
– Fakultativne izlete
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 KM
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Fakultativni izleti:
– Obilazak Graza u pratnji stručnog turističkog vodiča – 10 €
–  Posjeta tvornici čokolade Zotter – 25€

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika.
Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.


Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Galerija

Pogledajte fotografije

Detaljno o ponudi