ATINA

ATINA
Sa posjetom, Korintski kanal, Mikena, Epidaurus, Pirej, Sunion, Akropolj
18.04.2024.; 09.05.2024.; 23.05.2024.; 06.06.2024.; 20.06.2024.

 

PROGRAM  PUTOVANjA:

1. DAN BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

Polazak grupe u 06:00H iz Banja Luke, u 08:15H iz Doboja (BP Gazprom), u 09:45H iz Zenice (Hotel International), 11:00H iz Sarajeva (Zemaljski muzej). Vožnja             preko Srbije i Makedonije prema Atini uz pauze prema potrebi grupe.

 1. DAN ATINA – GRČKO VEČE
  Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zeusovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.
 2. DAN ATINA – AKROPOLJ – PIREJ – SUNION – ATINA
  Doručak. Prijepodne slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine antičkog svetilišta posvećenog boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon, Propileji…. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za PIREJ, SUNION, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 3. DAN ATINA – PELEPONEZ – ATINA
  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni – Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.
 4. DAN ATINA
  Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme za kupovinu i individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH.
 5. DAN SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA
  Dolazak na odredište u kasnim poslijepodnevnim satima. (Kraj usluga)

Cijena aranžmana: 424,00KM/osobi

Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!

Cijena uključuje:
– Prevoz modernim turističkim autobusom
– Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Atini (širi centar)
– Obilasci prema programu putovanja u pratnji turističkog vodiča
– Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
– Transfer iz Tuzle i Lukavca 30KM po osobi
– Fakultativni izleti
– Putno zdravstveno osiguranje

Fakultativni izleti:
– Grčko veče (restoran) – 30 €
– Peloponez – 45 € (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus)
– Pirej, Sunion – 18 € (sa ulaznicom)
– Akropolj – 20 € (sa ulaznicom)

Detaljno o ponudi